Historien bakom Hypnotication

Namnet HYPNOTICATION är en sammansättning av ord med fokus på det vi erbjuder, nämligen  "Hypnotisk Kommunikation - i syfte att bidra till hållbart välbefinnande och växande"

Det var en gång en kvinna som genom hela livet drivits av att kunna bidra till människor som ville må bättre eller förändra något i sitt liv. 

Hon sporrades av en djupgående önskan att förstå hur människor fungerar och påverkas av sina känslor och tankar, vad som får oss att göra det vi gör, samt hur vi kan släppa våra begränsningar, må bättre och komma vidare med det vi vill på ett enklare sätt.

Kvinnan, som heter Ulrika Dahlin, har numera över 20 års erfarenhet av att tillämpa positiva livsutvecklings strategier inom bland annat NLP och hypnos, för att utbilda och hjälpa människor i alla faser, kriser och kategorier. Hon har utvecklat ett sätt att använda sin kommunikation i specifikt syfte att uppnå djupgående och hållbar förändring. På alla sina utbildningar och sessioner med klienter blev djupavslappning, NLP och ett hypnotiskt språk avgörande för framgång och välbefinnande.

Genom åren har Ulrika spelat in och delat med sig av ett flertal väldigt uppskattade ljudfiler med vägledd avslappning och självhypnos på olika teman.

 En vacker dag fick Ulrika ett mail från en man som berättade att han drev Lyckopodden och att han blivit rekommenderad att kontakta henne. Mannen, som heter Fredrik Ankarsköld, undrade ifall hon ville vara med på ett avsnitt.

Fredrik som redan hunnit få bred erfarenhet inom området Personligt växande, Coaching och Ledarskap, hade förutom Lyckopodden dessutom djupgående insikter och kunskap inom mental hälsa. Fredrik hade även tre ljudböcker med mental träning som var populära på t.ex. Storytel, Nextory och Bookbeat och han hade fått positiv feedback för hur de hjälpt människor.

När de spelat in sitt avsnitt för Lyckopodden och hunnit lära känna varandra fanns en tydlig gemensam önskan att nå ut till fler och sprida budskapet även till de som inte har tid eller möjlighet att gå på personliga sessioner och utbildningar, men som verkligen vill eller behöver komma vidare.

Ulrika föreslog att de tillsammans skulle spela in några självhypnoser då de pratade tillsammans, i Dubbel vägledning.  Detta var något Ulrika ibland använt under sina utbildningar med väldigt djupgående effekt.

Fredrik som hade positiv erfarenhet av att ha provat liknande övningar med bara en person som vägledde på engelska, var direkt med på idén.

Det unika konceptet, som från början var tänkt att bara bli några självhypnoser, har efter hand utvecklats och fortsätter växa med nya teman hela tiden.

Dessutom vill de via Hypnotication ge ett brett utbud av effektiva övningar för de som vill komplettera, behålla motivationen och fortsätta sin personliga utveckling, och som ser värdet av regelbundenhet med positivt fokus på det man vill. 

I en tid då så många mår dåligt, lider av stress och ångest, får olika diagnoser eller känner sig otillräckliga och missnöjda, är Ulrika och Fredrik glada och tacksamma över möjligheten att sprida inre lugn, positiv utveckling, hopp och vägledning genom Hypnotication.